DuitslandEuropaKoblenz Duitsland

Koblenz ligt tussen Bonn en Frankfurt en deze stad ligt er prachtig bij. Het landschap is hier wat heuvelachtig en Koblenz heeft alles in huis voor een heerlijk weekendje weg in Duitsland. Koblenz ligt op circa 250 kilometer afstand van Eindhoven. Daarnaast ligt deze plaats in Duitsland aan de Rijn en de Moezel en heeft ruim 100.000 inwoners

Bezienswaardigheden in Koblenz zelf

Deutsches Eck

Dit is het punt waar de Rijn en de Moezel samenkomen. Het uitzicht is hier buitengewoon. Dit Deutsches Eck staat op de Werelderfgoedlijst van Unesco. Maar als je denkt dat dit alles is, heb je het mis! Behalve het uitzicht kom je hier van alles tegen. Er zijn eet- en drinkgelegenheden, een braderie/rommelmarkt en een prachtig monument.

Historische binnenstad van Koblenz

De binnenstad wordt ook wel aangeduid met Altstadt. Behalve historische gebouwen, hotels en restaurants en cafés, tref je er leuke winkels aan.

Kasteel Fort Ehrenbreitstein

Met een kabelbaan kunt je vanaf de promenade langs de Rijn naar het fort gaan. Onderweg heb je een prachtig uitzicht op de Altstadt en op de rivieren.

Winkelen in de Altstadt

De Löhrstraße is de belangrijkste winkelstraat. Hier bevindt zich ook de grote shoppingmall Löhr Center. De mall is van maandag t/m zaterdag van 10 tot 20 uur geopend. Forum Mittelrhein Koblenz is het nieuwste shopping center. Openingstijden ook hier maandag t/m zaterdag van 10 tot 20 uur. Een veelzijdig winkelcentrum met qua gastronomie een verrassend aanbod van o.a. Starbucks, Vapiano (dit is een aanrader in geweldig Italiaans eten voor weinig geld) en Pizzahut.

Wat is er te doen in de nabije omgeving van Koblenz

Globus hypermarkt en omgeving

Globus is een extreem grote supermarkt (hypermarkt genoemd) en echt de allergrootste supermarkt die ik ooit gezien heb. De winkel is gelegen aan de Jakob-Caspers-Straße 2, 56070 Koblenz. Hypermarkten kennen we bijna niet in Nederland. Dit betekent in feite een extreem grote supermarkt met hier en daar proeverijen in combinatie met non-food en een restaurant.

In de directe omgeving tref je hier ook een filiaal van Mediamarkt en Intersport aan. Iets verderop ligt Ikea, Saturn en Poco (de Duitse Leenbakker, echt een aanrader!). Sla dit winkelgebied zeker niet over, het ligt dichtbij de snelweg.

Nurburgring

De Formule 1 liefhebbers hoef ik niks te vertellen ! Dit mooie Formule 1 circuit ligt op circa 60 kilometer afstand van Koblenz. Regelmatig zijn hier activiteiten te doen, check de website voor meer informatie.

Wijngaarden

De rivier de Moesel die in Koblenz door Duitsland stroomt staat bekend om haar Moezel wijnen. Wijngaarden zien hier dan ook te vinden in deze omgeving. Van oudsher werden hier halfzoet/zoete wijnen  geproduceerd maar tegenwoordig komen hier ook goede droge wijnen vandaan.

Ben je al enthousiast geworden? Of ben je benieuwd naar andere trips in Duitsland. Graziella schreef eerder over München en Berlijn. Geniet van jouw vakantie en vertel hoe jouw reis was door het schrijven van een gastblog!