AfrikaMarokko

Welke bezienswaardigheden zijn er te zien in Marrakech. Samen met een vriendin ben ik 5 dagen naar Marrakech geweest. We hadden van tevoren geen idee wat we konden verwachten, maar deze magische stad in Marokko heeft ons verrast. Als je er een paar dagen tussenuit wil voor niet te veel geld kunnen wij je deze diverse stad zeker aanraden. Echter zijn er wel wat dingen die je van tevoren moet weten.

Marrakech Marokko

© Djamila

Budget Marrakech

Uiteindelijk kan je een citytrip zo duur maken als je zelf wil. Marrakech kent bijvoorbeeld een hete zomer wat voor vele een nadeel is. De zomermaanden is dan ook het laagseizoen. Wij zijn in juli geweest en hadden ongeveer 34 graden. Wij hebben ons laten vertellen dat dit een uitzondering was en dat het normaliter 40 graden is. De 34 graden waren overigens goed uit te houden.

Wij hebben het volgende per persoon betaald:

Ticket:                   €170 (excl. Ruimbagage)

Riad:                     €160 (incl. Ontbijt)

Eten etc:               €250

 

Bezienswaardigheden Marrakech

Riad dar Zelda Marrakech.jpg

© Djamila – Riad dar Zelda

Wij zijn 5 dagen geweest naar deze prachtige stad in Afrika en hebben een vrij relaxed weekend gehad. Echter is deze stad ook in 3 of vier dagen te zien. Wij kunnen iedereen aanraden om een nachtje in een Riad te slapen. Dit is een oud herenhuis wat omgetoverd is tot hotel. Zelf hebben wij in Riad dar Zelda (via booking te vinden) geslapen. Een hele leuke Riad met een geweldig ontbijt, super lieve mensen en een fijne kamer met een heerlijke douche. Daarnaast hebben wij een fietstocht gedaan met Pikala (onder andere te boeken op airbnb). Een Nederlandse onderneemster die een super tof project heeft opgezet. Dit is een leuke manier om de stad te verkennen en de excursieleider weet veel leuke feitjes en plekjes. €25 incl. Drankjes

Als je meer tijd hebt, is het leuk om een nacht te overnachten in de Sahara. Hier hadden wij geen tijd voor, maar wij hebben wel een dagtrip gedaan. Zelf hebben wij ervoor gekozen om met Ahmed te gaan. Hij is te vinden op airbnb. Hij weet veel te vertellen over de Berberse cultuur. Deze trip is €25 incl. Traditionele lunch, drinken en fruit. Een echte aanrader. Echter zit er ook een tripje op een kameel bij. Dit vonden wij een beetje zielig.

Souvenirs scoren in Marrakech

Er zijn hele leuke souvenirs te vinden in de Souks. Van prachtig servies, mooie kleden tot leren tassen. De enige tip die ik je kan geven is afdingen, afdingen en nog meer afdingen. Iemand vroeg meer dan €100 voor een kleed en uiteindelijk kregen we het voor €40. Helaas hadden we geen plek meer in onze koffertjes dus hield het op. Ga nog onder de helft zitten van wat ze vragen. Zeker in het laagseizoen.

Dit kun je beter niet doen tijdens je citytrip in Marrakech

Ondanks dat wij ons zoveel mogelijk probeerden aan te passen hadden wij best wel wat ‘ last’  van de mannen. Wij hadden ons er op ingesteld, maar alsnog wordt je aangestaard, nageroepen en betast. Ik voelde mezelf er goed bij om langere kleding te dragen. Voor mezelf, maar ook uit respect voor de cultuur. Ik zou het dan ook niet aanraden om in je shortje rond te huppelen.

Marrakech is een perfecte stad om rond te lopen. Wij hebben bijna alle bezienswaardigheden in Marrakech lopend bezocht. Tip van Flip, google even de offline kaart van google maps want het is erg makkelijk om te verdwalen. Er zullen jongens zijn die zeggen dat de straat dicht is waar je in loopt. Dit is vaak niet zo. Ze doen dit omdat ze je de weg willen wijzen en vervolgens moet je ze geld geven. Loop dus gewoon door. Ben je benieuwd naar het eten en drinken in Marrakech? Lees dan mijn blog over eten en drinken in Marrakech!