BelgiëEuropareisherinneringen

December – de laatste dagen van een wel heel bizar jaar 2020. Heel wat reisplannen moesten geschrapt omwille van niet veilig, rode of oranje zone of lockdown van de ons omringende landen. Gelukkig was er nog vorig jaar 2019. Dat was dan weer een topreisjaar voor mij. Heel veel Spanje-uitstapjes, een roadtrip door de Baltische Staten en als hoogtepunt, een vijf weken lange vakantie op het Nieuw-Zeelandse Noordereiland. Zo veel fijne reisherinneringen die mij doorheen dit moeilijke coronajaar hebben geholpen. Reis- en vakantieverhalen die levendig zijn gebleven en niet vervaagd zijn dankzij de honderden foto’s en de blogs die de mooie, grappige en hartverwarmende  momenten hebben vastgelegd.

Travelling: It makes you speechless and then turns you into a storyteller.

FOTOBOEK

Foto’s, heel veel foto’s, geheugen van de camera vol, smartphone overbelast … zo komen we terug van vakantie. Elke foto is een herinnering, aan elke foto hangt een verhaal. De herinneringen en de bijhorende verhalen worden na de reis terug gehaald en opnieuw en opnieuw verteld.

Iedereen herinnert zich nog die gekke foto van Croky, de papegaai, die de Caesar Salad in Cafe Melbourne in Thames (Nieuw-Zeeland) blijkbaar ook erg lekker vond. Van de foto van het Hundertwasser toilet in Kawakawa (Nieuw-Zeeland) worden we nu nog vrolijk. De “fish & chips” foto, genomen bij Jimmy Jacks Rib Shack, doet ons meteen terug verlangen naar de heerlijke kust bij Paihia (Nieuw-Zeeland). En we smaken nu nog de fantastische koffie van het wauw-café Eutopia in Kaiwaka (Nieuw-Zeeland).

Heerlijk nagenieten is dit. Het avontuurlijke en opwindende gevoel van de reis komt, bij het zien van de foto’s, meteen terug. Een fotoboek is dan dé ideale oplossing om al deze herinneringen samen te houden.

Maak je eigen fotoboek 

Of doe eens iets leuks met je ontelbare foto’s. 12 mooie foto’s voor een verjaardagskalender voor je ouders, een leuke foto op een koffiebeker voor je dochter, een afdruk op canvas van die zonnige strandfoto voor je beste vriendin … Of maak een fotoboek van elke reis wat tegenwoordig heel eenvoudig kan via een groot aantal sites – het ideale kadootje voor oma en opa die geen computer en geen smartphone hebben.

REISDAGBOEK

“Een beeld zegt meer dan duizend woorden”

Niet helemaal mee eens want dat beeld of die foto is slechts een momentopname en vertelt niet het hele verhaal. Mijn tip: neem een handig schriftje met een leuke kaft mee op reis en schrijf elke avond kort alles op wat er die dag is gebeurd en wat je gedaan hebt. Vergeet de grappige of bijzondere dingen niet want net die kleine details hebben de neiging te vervagen na verloop van tijd.

Die heerlijke Luikse suikerwafel van bij La Belle Wafle in Wellington en de vriendelijke eigenaar die opgroeide in Brussel en even terug Frans wou praten met ons – tussen de vele indrukken was ik deze misschien vergeten na een reis van vijf weken. Gelukkig stond dit prettige voorval genoteerd in mijn schriftje!

Zo’n schriftje is ook handig om tijdens de reis een extra planning te maken of de gemaakte uitgaven te noteren. Zo kom je dan tot de ontdekking dat het budget voor souvenirs eigenlijk al overschreden is. Een reisdagboek is ook de ideale basis om een reisblog te starten.

 

REISBLOG

Reizen, schrijven en foto’s nemen: perfect te combineren in een reisblog. Dat doe ik dus sinds vorig jaar. Een fijne bezigheid want op die manier kan ik al mijn reisverhalen en foto’s delen met vrienden en kennissen. Het verhaal achter de foto’s wordt echt en authentiek want het is een eigen, persoonlijk verhaal. De herinneringen zijn slechts één muisklik ver en zijn altijd en overal terug te halen.

De perfecte foto van de mooiste berg ter wereld Mount Taranaki (Nieuw-Zeeland), het adembenemende uitzicht op Orakei Korako (Nieuw-Zeeland) – onvergetelijke herinneringen die gekoesterd worden en meer zijn dan alleen maar een foto.

 

En toch, de mooiste reisherinneringen zitten niet in een foto-album of op de computer en zijn ook niet beschreven in een blog maar zitten in mijn hoofd.

Ik kan ze op elk moment, dag of nacht, weer tevoorschijn halen en er opnieuw van genieten.

 

Benieuwd naar andere reisherinneringen? Lees de inspirerende reisblogs! Je eigen reisherinneringen delen kan ook via een gastblog.