Nieuw-ZeelandOceanie

Nieuw-Zeeland, het land met prachtige uitgestrekte natuur. Van zandstranden en zee, tot bergen en gletsjers. Een absolute aanrader voor elke natuurliefhebber! De beste manier om dit fantastische land te verkennen? Huur een camper!

Met onze Toyota Hiace hebben we in 6,5 week het hele land doorgereden en op de meest fantastische locaties overnacht. Hoewel we ongetwijfeld heel veel toffe camperplaatsen gemist hebben, heb ik een lijstje samengesteld met GRATIS locaties waar je absoluut lekker zal slapen!

 

 

Gratis camperplaatsen op Noordereiland

1.Buffalo Beach (Coromandel) – Een prachtige locatie aan de kust in Coromandel, ten noorden van Whitianga. Slechts drie gratis camperplaatsen! Dus wil je één van deze drie spots bemachtigen, dan heb je enkel kans als je er vroeg bij bent. Maar dat is geen probleem want je hebt Whitianga op loopafstand (+/- 1 km). Het fijne aan deze camperplek is dat je een toilet en douche in de buurt hebt. Voor de douche moet je overigens wel lef hebben, want het water is koud!

2.Hinemoa Street Carpark (Rotorua) – Rotorua staat ongetwijfeld op je lijstje als je een roadtrip door Nieuw-Zeeland gaat maken. Deze camperplaats is dan ook zeer geschikt om een nacht of twee te verblijven. Een prettige locatie aan de rand van een parkje en op loopafstand van de i-SITE en de supermarkt. Je hebt een spa om de hoek om te douchen of gewoon even lekker een dagje bij te komen.

3.Pump Track Freedom Camping (Napier) – Een grote parkeerplaats, maar als je een plekje aan de rand weet te bemachtigen dan heb je een fantastische uitzicht over Hawke’s Bay. Hier hebben wij genoten van één van de mooiste zonsopgangen van onze reis in Nieuw-Zeeland. De moeite waard dus om je wekker te zetten. De camperplaats beschikt over een toiletgebouw en een plek om afval/toiletwater te legen. Op 10 à 15 minuten lopen ben je in Napier, een leuke wandeling langs het water waar je genoeg hardlopers en wandelaars zal treffen.

 

 

Gratis camperplaatsen op Zuidereiland

4.Donegal House (Kaikoura) – Een stukje landinwaarts bij Kaikoura aan de oostkust op het Zuidereiland, tref je een stuk land aan met een prachtige tuin en een restaurant / Irish pub. Onder het genot van een biertje of een wijntje kan je hier prima een hapje eten, waarna je rollend terug naar je camper kan. Indien stroom gewenst is, betaal je een klein bedrag. Heb je geen stroom nodig, dan kan je hier gratis verblijven. Toilet en douche zijn aanwezig.

5.Lake Pukaki Reserve (Lake Pukaki) – Hoewel je hier weinig in de buurt zult aantreffen, adviseer ik je om hier aan te komen als het nog licht is. Waarom? Omdat je dan zo lang mogelijk van het prachtige uitzicht kan genieten! De plaatjes op Google geven je absoluut een goed beeld. Overigens is dit ook een locatie waar je gegarandeerd langs rijdt voor een bezoek aan Mount Cook (ook dit mag je niet missen!)

 

 

6.Double Bay Reserve (Moetapu Bay) – Op deze camperplaats kan je ’s ochtends zo vanuit je bed het water in rollen. Er is ruimte voor zes campers, waardoor het relatief rustig is en je alle ruimte hebt om te genieten van deze mooie plek. Een toilet is aanwezig, douchen moet je een nachtje overslaan (maar opfrissen in het meer behoort dan wel weer tot de opties).

7.Anatoki Salmon – Wakker worden tussen de schapen is toch ook wel leuk voor de afwisseling! Praktisch naast de Anatoki Salmon visvijver (tip voor zalmliefhebbers!) is een kleine weide waar je met je camper tussen de dieren mag staan. Er is hier na sluitingstijd van de vijver weinig te doen, dus reken maar op een lekker avondje rust.

 

Tip: download Campermate of Rankers Camping NZ

 

Ik heb tijdens onze reis een instagram account aangemaakt: https://www.instagram.com/collecting travelmoments/. Misschien is het leuk om daar ook even op te kijken.

 

Ook in adembenemend Nieuw-Zeeland rondgetoerd? Deel je verhalen met onze lezers en stuur een gastblog naar Ik wil Reizen.