EuropaItaliëtrevi fontein rome

Wat te doen in Rome? Zoek je een stedentrip met veel culturele bezienswaardigheden? Superleuke restaurants en gezellige barretjes binnen handbereik? Dan zit je in Italië natuurlijk meer dan goed. In prachtige Italiaanse hoofdstad kun je naast het bezoeken van de mooiste bezienswaardigheden van Rome natuurlijk ook goed winkelen en gezellig op een terrasje zitten.

Vliegen naar Rome

Rome bezit twee vliegvelden. Vliegveld Rome Ciampino ligt ongeveer 20 km van Rome af en er rijden bussen naar het Centraal Station “Stazione Termini”. Vliegveld Rome Fiumicino ligt ongeveer 26 km van Rome af en Stazione Termini is bereikbaar met de trein in een half uur middels de Leonardo express. Natuurlijk kun je ook een taxi nemen of met de auto het oude centrum van Rome bereiken. Als je met de auto gaat, is een overnachting in Zwitersland aan te raden.

Hier volgen de beste bezienswaardigheden in Rome – Italië

De bezienswaardigheden liggen allemaal redelijk dicht bij elkaar in het oude centrum van Rome. We geven je hier de top 5 bezienswaardigheden in deze prachtige Italiaanse hoofdstad.

Colosseum (Italiaans: Colosseo)

Het Colosseum is een oud amfitheater en indrukwekkend om van binnen te bekijken. Het Colosseum ligt op loopafstand van het oude centrum. De entreeprijs voor het Colloseum is: € 12 euro. Wil je niet in de rij staan, kijk dan voor online tickets of voor skip-the-line-tickets online of op het plein rondom het Colloseum. Verder zijn er ook guided tours te boeken voor deze één van de mooiste bezienswaardigheden in Rome. Het Colloseum moet je echt gezien hebben. De openingstijden van het dit monument zijn dagelijks en zeer ruim.

Colloseum in Rome: een must-see voor iedere toerist

Trevifontein (Italiaans: Fontana di Trevi)

Dit is de grootste en beroemdste fontein van Rome en van heel Italië. Deze bezienswaardigheid is een bezichtiging zeker meer dan waard. Volgens bijgelovigen moet je hier over je schouder een munt in de fontein gooien en dan zal je Rome nog een keer bezoeken, zeggen ze. Toch stond de Trevifontein helaas in 2014/2015 nog in de steigers vanwege een grondige renovatie. Het leuke aan de Trevifontein is dat het één van de gratis bezienswaardigheden is in Rome en je dus helemaal niet na hoeft te denken over een entreeprijs.

Trevifontein Rome: tweede must-see

Spaanse trappen

De Spaanse trappen bevinden zich op het plein “Piazza di Spagna” (Spaans plein) in Rome. Hier heeft altijd een kunstenaarssfeertje gehangen. Wanneer je je bevindt bij de Spaanse trappen, zit je midden in in het historische centrum en als je hier eenmaal bent is het best grappig om hier langs of op te lopen.

Piazza Navona

Dit is een enorm populair plein, lekker om op een terrasje te zitten. Op het plein tref je een paar schitterende fonteinen aan. In december bevindt zich op dit mooie plein een gezellige kerstmarkt.

Shoppen in het oude centrum

Overal vind je leuke winkels in het oude centrum, ook voor een leuke souvenir kun je hier prima terecht. De straat “Via del corso” is één van de bekendste winkelstraten in het centrum. Wil je toch luxe merken shoppen, loop dan via een zijstraat van de Via del corso in genaamd “ Via Condotti” en je vindt hier luxe alom .

Omgeving Rome bezienswaardigheden

Zoals je waarschijnlijk wel weet, ligt Vaticaanstad in de omgeving van Rome. Wil je de Sint-Pietersbasiliek bezoeken, dat kan. Maar reken wel op langere wachttijden als je pech hebt en voor de dames: schouders bedekt en voor de heren: lange broek, anders kom je niet binnen. In de omgeving van de Sint Pieter tref je zoveel gezellige barretjes en winkeltjes aan, je kunt hier een tijdje vertoeven. Direct naast de Sint Pieter liggen voornamelijk winkels met Katholieke spulletjes die direct met het Vaticaan te maken hebben.

Rome bezienswaardigheden tickets

Je hoeft helemaal niet veel geld kwijt te zijn in Rome. Voor het Colloseum is de prijs slechts € 12,- en de trevifontein is zelfs een gratis bezienswaardigheid die je meerdere keren kunt bezoeken tijdens je citytrip in deze Italiaanse hoofdstad. Ook de Spaanse trappen en de pleinen in Rome zijn gratis bezienswaardigheden waar je geen online tickets voor hoeft te kopen. Voor Vaticaanstad is het daarentegen wel handig om van tevoren online tickets te boeken

Andere bezienswaardigheden in de buurt van rome:

Wil je behalve Rome ook nog andere plekken in Italië bezoeken? Behalve Rome heb ik ook geschreven over de top 5 to do’s in Napels. Verder vertel ik waarom ik zo houd van de Italiaanse levensstijl. Ben jij weleens naar Rome geweest? Wat was jouw meest favoriete uitstapje? Laat het weten!