EuropaSpanjeTenerifetenerife strand

Je wilt een relax vakantie met veel zon maar waterparken en shoppen en op stap gaan zijn ook je hobby? Dan ben je in Tenerife aan het juiste adres!

De Canarische eilanden liggen voor de kust van Noord-Afrika maar behoren al eeuwen tot het Spaanse koninkrijk. Spaans is hier de voertaal maar de inwoners voelen zich meer verwand met Zuid-Amerika dan met Spanje. Zelfs hun accent klinkt Latijns-Amerikaans Spaans. Vliegen naar Tenerife vanuit Nederland of België duurt ca 4,5 uur. Niet alleen vanuit Schiphol maar ook vanuit Eindhoven of Brussel zijn legio vluchten te boeken naar Tenerife. De hoofdstad Santa Cruz ligt dichtbij vliegveld Tenerife Norte. De laatste decennia is er echter veel toerisme ontstaan in het zuiden van Tenerife, vandaar dat vliegveld Tenerife Sur in het leven is geroepen. Vanuit Tenerife Sur ben je binnen een half uurtje in Los Christianos of Playa de las Americas en Adeje. Hier bevinden zich veel hotels en resorts.

Prijsniveau en weer in Tenerife

Tenerife heeft bijna geen seizoenen, het weer is eigenlijk altijd goed. Een aanrader is om in november te gaan. Het weer is nog steeds goed (22 tot 25 graden) en de kerstsfeer is al merkbaar. Het openbaar vervoer (bus) is erg goed en goedkoop maar een taxi kan ook handig zijn en is stukken goedkoper dan de Nederlandse taxi. Bekende shopping malls sturen een gratis bus langs de grotere hotels in Playa de las Americas en brengen je gratis naar deze bestemming ! Goed om te weten is dat het prijsniveau in Tenerife iets lager ligt dan in Nederland. Zaken zoals openbaar vervoer zijn zelfs fors goedkoper ten opzichte van Nederland of Belgie.

Hier is mijn top 5 van things to do in Tenerife

Siam (water) park

Dit is een buitengewoon spannend waterpark met een glijbaan die ongeveer verticaal staat. Durf jij? De sfeer is duidelijk; Aziatische stijl en je kunt er erg goed eten voor niet te veel geld. Het park ligt in Adeje. Vanuit de grotere hotels in Playa de las Americas rijdt een gratis (blauwe) bus naar Siam Park. Er zijn diverse tijden dat de bus je weer gratis terugbrengt. De bushaltes zijn te herkennen aan het blauwe logo van het park.

Siam mall

Tenerife mall

Tenerife mall © Graziella

Toe aan een relaxed middagje shoppen? Dan ben je bij Siam mall aan het juiste adres. Ook hier geldt dat er een gratis bus rijdt vanuit een aantal opstapplaatsen in Playa de las Americas. De bus brengt je op diverse tijdstippen weer gratis terug. Deze mall ligt dichtbij Siam park en is erg modern en praktisch van opzet. Het is half overdekt, half open, wat prettig is als het te warm is. De kledingzaken zijn groot van opzet en hebben een gevarieerd aanbod. Het aanbod van eettentjes is voldoende en ze liggen er prettig bij. Je hebt de keuze om buiten te zitten.

Piramides van Guimar

Piramides? Ja hoor, je vind ze ook op Tenerife. Ze hebben geen spits dak maar de bovenkant is plat. Je kan ze bezichtigen. Ze liggen in het plaatsje Guimar. Vanuit het busstation van Adeje kun je de bus naar Santa Cruz nemen (niet de directo bus maar de gewone bus). Je moet dan uitstappen bij Guimar. De straat die dwars bij het uitstappunt ligt heeft een bushalte die je kan brengen naar het busstation van Guimar. Vanuit daar is het een kwestie van de berg oplopen (zet google maps aan en je bent er zo). Op de berg is het iets kouder dan beneden, neem vooral een vestje mee. Het park is de moeite waard en ook de souvenirshop is inspirerend met beelden van Paaseiland etc.

Loro parque

Tenerife piramides

Piramides Tenerife © Graziella

In Puerto de la Cruz ligt deze superleuke dierentuin. Ondanks dat de papegaai het logo is van dit park tref je ook vele andere dierensoorten aan. De opzet van het park is schitterend. Vanuit Playa de las Americas kun je voor 13.50 euro (prijsniveau december 2018) een busticket komen naar Loro Parque. Reken op een reistijd van  ruim 1,5 uur enkele reis. Voor kinderen kost de rit 8 euro of is gratis afhankelijk van hun leeftijd.

Breng een bezoek aan de hoofdstad Santa Cruz

Vanuit Adeje busstation neem je de bus naar Santa Cruz, je kunt de directe lijn kiezen (Santa Cruz directo) dan ben je sneller. Santa Cruz ligt in het Noorden. In Santa Cruz kom je aan op een overzichtelijk uitziend busstation. Vergeet warenhuis El Corte Ingles niet, het ligt naast het busstation. In de nabije omgeving kom je leuke winkels en kleine shopping malls tegen. Vergeet echter down town Santa Cruz niet. Als je google maps aanzet en je richt je op de straat Calle del Castillo kom je in de belangrijkste winkelstraat. Overal kun je goed eten voor weinig geld.

Wat vind je van Tenerife en wat ga jij als eerste bezoeken? Laat het mij weten!