AzieThailandAzië rondreis

Op vrijdag 11 januari vlieg ik naar Bangkok voor een reis van ongeveer vier maanden. Beginnend in Thailand reis ik door naar Vietnam om tot slot te eindigen op Bali. Althans, dit is mijn idee nu. Ik leg niets vast zodat ik alles kan laten afhangen van het moment én van de zon natuurlijk.

Het geen waarvan ik 27 jaar lang heb geroepen het nooit te doen is dan toch gebeurd: ik ga backpacken. Ik ben normaal iemand die het liefst met twee grote koffers op vakantie gaat. Nu moet ik leven met een inhoud van 50 liter. En dan nog niet te spreken over mijn hakken die ik maar beter thuis kan laten. Mijn vrienden en familie keken dan ook verbaasd op toen ik vertelde over mijn plannen. “Hoe ga je dat dan doen met je angst voor insecten?” “En in hostels slapen?” Ik heb genoeg persoonlijke uitdagingen om aan te gaan. Toch maak ik me niet al te druk. Nog niet.

New year goals

Veel mensen vagen me naar het doel van mijn reis. Een van de redenen dat ik onlangs mijn vaste baan heb opgezegd om te gaan reizen, is dat ik meer wil spenderen aan het ontwikkelen van mijn passies. Je herkent je er vast wel in, “de tijd niet te hebben “,  om echt na te denken over wat je vervolgstappen zijn in je carrière. Eén van mijn voornemens van mijn 2019 zijn dan ook om heel bewust bezig te zjin. Ik wil inspiratie opdoen en dingen voor mezelf op een rijtje zetten, voor ik mezelf op een nieuwe uitdaging stort.

Island lover

Als een groot zonaanbister heb ik al de nodige eilanden bezocht. Ik ga dan ook maximaal de tijd nemen voor Thailand. Ik wil me even om niets anders druk maken dan of ik genoeg zonnebrand op heb, en er een cocktail binnen andbereik staat. En ik denk erover een yoga retraite te doen op Koh Samui. Dit staat al langer op mijn wensenlijstje en lijkt me heerlijk.

Ready for take off

Het land waar ik stiekem het meest naar uitkijk is Vietnam. De verhalen die ik gehoord heb over de natuur, sfeer en cultuur in dit land zijn meer dan lovend. Mijn plan is om hier een maand te blijven en in ieder geval de scooterroute te doen langs de oostkust naar Hoi An. Wat ga ik doen mijn laatste dagen in Nederland? Inpakken, aftellen en kaas eten. Want ik verwacht stiekem dat ik mijn geliefde kaassoufflées en tosti’s toch wel een beetje ga missen. Maar ik zit er natuurlijk ook geen seconde mee dat ik straks dagelijks aan de pad thai zit.

Blijf op de hoogte van mijn reis, elke week schrijf ik een vervolg!