MexicoNoord-Amerikamexico

In grote, toeristische steden als Playa del Carmen is het overzicht al snel verdwenen. Toch heeft Playa del Carmen genoeg authentieke, gezellige plekken die een must-see zijn tijdens je rondreis door Noord-Amerika. Maar hoe vind je deze plekken? En hangt er dan ook meteen een prijskaartje aan? In deze blog vertel ik je waar en hoe je deze geweldige plekken kan vinden in het stadshart van Playa del Carmen. 

Aan de zona hotelera, ook wel Playacar genoemd, liggen alle grote hotels en All-inclusive resorts binnen een bewaakt gebied. Aan dit gebied grenst het stadshart waar een grote hoeveelheid winkels, clubs en eetgelegenheden te vinden zijn. Het gebied is drukbezocht en grotendeels gefocust op het toerisme. Toch zijn er veel plekken met een authentieke sfeer die de Mexicaanse cultuur naar voren brengen. 

Mexicaans eten

Een van de dingen die deze Mexicaanse cultuur naar voren brengt zijn de verschillende eetgelegenheden. Er is een groot aanbod aan Mexicaans eten in restaurants, barretjes en kleine eettentjes waar je even kunt uitrusten tijdens een intensief dagje shoppen. Ik heb vooral gekeken naar de plekjes die je echt laten beleven dat je in Mexico bent.

Het is de perfecte plek om aan de drukte te ontspannen, terwijl je er eigenlijk nog middenin zit!

Restaurante Tropical

Een van deze restaurantjes is Restaurante Tropical die gelegen is in de drukke winkelstraat op 5th Avenue. De keuken bereidt heerlijk Mexicaans eten en het restaurant heeft een authentieke Mexicaanse sfeer. Vanaf de eerste verdieping heb je een goed zicht op de winkelstraat waar het restaurant aan grenst en de obers in het restaurant zijn erg vriendelijk. Het restaurant is erg druk, dus als je op zoek bent naar een klein, rustig restaurantje is dit misschien niet de plek. In dat geval kan je misschien beter een restaurantje opzoeken wat even centraal ligt, maar net iets minder druk is. Het restaurantje ligt naast een kleine kunstgalerij genaamd Art Planet. De ingang van het restaurant is te vinden in een klein steegje dat leidt naar Hotel Jardin de Marieta. Het restaurant ligt aan de linkerkant en kijkt uit op zowel de mooie tuin als de kunstgalerij. Het is een kleinschalig restaurant met veel sfeer en voornamelijk visgerechten. Het is de perfecte plek om even aan de drukte te ontsnappen, terwijl je er eigenlijk nog middenin zit. De prijzen zijn redelijk laag in dit restaurantje in Mexico.

Nachtleven in Mexico

Fat Tuesday

Naast het bereiden van lekker eten, weten de Mexicanen ook heel goed hoe je moet feesten. Buiten de welbekende Coco Bongo club op de 5th Avenue, zit er ook een klein tentje genaamd Fat Tuesday. Het idee van Fat Tuesday: zoveel mogelijk tequila drinken en dansen. Tequila is dan ook wat er in overvloed wordt gedronken in deze bar, met name de speciaal tequila flavored frozen daiquiri’s. Er zijn meerdere smaken slushpuppy’s waarmee je deze frozen daiquiri’s kan maken. Wanneer je zo een slushpuppy besteld, voor ongeveer 8 euro, krijg je het in een grote fluorescerende beker. Daarnaast lopen de barmannen met een fluitje en een fles tequila rond. Elke keer dat zij op het fluitje blazen, krijg je een shotje tequila. Er wordt voornamelijk spaanstalige muziek gedraaid en iedereen danst gezamenlijk zowel in de bar als op straat. Een grote gezellige bedoeling! 

De vondsten zijn voor iedereen beschikbaar te bewonderen!

Natuur MexicoArcheologische vondsten Mexico

Net buiten het shopgedeelte, vind je een park met archeologische vondsten die beschikbaar zijn gesteld voor publiek. De vondsten bevinden zich niet in een omheind of betaald park en zijn voor iedereen beschikbaar om te bewonderen.  Ik zou aanbevelen om een fiets te huren bij de plek waar je verblijft, of in het centrum (dit is wel iets duurder). Er loopt namelijk een lang fietspad vanaf het centrum naar het Playacar district, waar je makkelijk per fiets kan komen. Onderweg kom je nog wat kleine winkeltjes tegen en na ongeveer 5 minuten fietsen vind je aan je linkerhand het park. Je kan je fiets voor het park neerzetten en verder wandelen.  

Fruitmarkten

Buiten de vele restaurantjes en eettentjes kan je ook heel goed een tussendoortje of een ontbijtje halen bij een van de vele fruitmarktjes. Een van deze marktjes is de Dac markt. Het zit iets buiten het centrum van Playa del Carmen, maar is de moeite waard om heen te gaan. Je kiest hier zelf het fruit en de groentes uit die je wilt en die worden dan voor je neus gesneden. Vervolgens wordt dit in een grote bak gedaan die je dan mee kan nemen (heel handig voor onderweg). Zo een grote bak fruit kost je ongeveer 2 euro.

Ben je op rondreis door Noord-Amerika? Neem dan ook eens een kijkje in Cuba. In haar blog vertelt Lieke alles over de veiligheid in Cuba