EuropaNederlandNederland Rotterdam

De mooiste plek in Nederland is onze home town Rotterdam. De rauwe stad aan de Maas heeft een interessante mix van moderne en historische architectuur, barst van de leuke hotspots en is de perfecte uitvalsbasis voor toffe dagtrips in de regio.

De higlights van Rotterdam

We noemden al de moderne en historische architectuur in Rotterdam en precies die architectuur is ook de highlight van de stad. De moderne architectuur van Rotterdam is wereldberoemd. Indrukwekkende voorbeelden zijn het centraal station, Kubuswoningen, De Rotterdam, , de Markthal, de Euromast en de Erasmusbrug. 

  • De Euromast staat garant voor een prachtig uitzicht. Je kan – voor een flinke prijs – ook bovenop de toren slapen met indrukwekkend uitzicht over de stad. De Kubuswoningen vormen samen een soort bos van woningen op hun eigen stam, het Blaakse Bos. Een van de Kubussen – de KijkKubus – is open voor publiek en een ander wordt gebruikt als hostel. 
  • De Markthal is ook echt een must-visit. Niet alleen de architectuur is mooi – het plafond wordt een moderne versie van de Sixtijnse Kapel genoemd – maar je kan hier ook lekker eten bij allerlei stalletjes. Van Aziatische streetfood tot Spaanse tapas en van Hollandse snacks bij het Kroketloket tot de beste burgers. 
  • Maar je zou met al die moderne architectuur de historische kant van Rotterdam haast vergeten. Pareltjes zijn het Stadhuis met binnentuin, de historische molens bij de Kralingse Plas, de Oude Haven en het prachtige Delfshaven. In het Stadhuis kan je op aanvraag een gratis rondleiding krijgen, maar ook zonder afspraak kan je altijd de mooie binnentuin bezoeken. 

Kubuswoningen

De leukste restaurants in Rotterdam

Een grote stad in Nederland als Rotterdam heeft natuurlijk ook een geweldige foodcultuur. In hartje centrum vind je de leukste plekjes in de hoek van de Meent en Pannenkoekstraat. Aanraders daar zijn De Huismeester voor borrelen, Guliano voor lunch en Little V voor Vietnamees. 

De Witte de Withstraat is het bekende uitgaansgebied in Rotterdam. Populair zijn de kroeg De Witte Aap, speciaalbiertjes bij Reijngoud en dansen in de kelder van NRC.

Als je verder weg van het centrum durft te gaan, is de verborgen parel Rotterdam-Noord een aanrader. Daar heb je leuke vintage shops, een lokale bierbrouwer en leuke restaurantjes. Voor Italiaans moet je zijn bij Mangiare, voor lokale gezelligheid bij WES Eettentje en voor koffie bij Hopper.

Leuke dagtrips vanuit Rotterdam

Als je langer in Rotterdam blijft, zul je ontdekken hoeveel leuke bezienswaardigheden er op korte afstand van de stad zijn. Zo ben je in no time bij het UNESCO-beschermde werelderfgoed aan Kinderdijk. Je kan er zelfs op de fiets heen, waarbij je ook met pontjes over het water zal moeten. Wandel of fiets vervolgens – gratis, er is geen entree – langs de historische molens die fotogeniek langs het water staan opgesteld. 

In de zomer is Hoek van Holland de ideale bestemming voor een stranddagje vanuit Rotterdam. Of misschien is het wel de perfecte plek om ook buiten de zomer een heerlijke strandwandeling te maken? Zorg dat je dan in ieder geval een pizza eet bij strandtent De Pit.

Als je Rotterdam in april/mei bezoekt, is een ritje naar Goeree Overflakkee een must. Hier staan de mooiste tulpenvelden dan in bloei en die kan je gewoon gratis bezoeken. Het is een aanrader om een (elektrische) fiets te huren in Middelharnis en dan langs de uitgestrekte weilanden te rijden. Je kan eigenlijk gewoon naar ieder dorpje in de omgeving rijden, want onderweg kom je zonder twijfel de mooiste tulpenvelden tegen.

 

Rotterdam Oude Haven met Witte huis en Kubuswoningen

Lees ook: