EuropaGroot-BrittanniëWales reis

Hou je van bergen, watervallen en verborgen meren? Dan is Het Snowdonia National Park in Wales (Groot-Brittannië) zeker iets voor jou. Als kers op de taart heb je er ook vlakbij het prachtige schiereiland Anglesey, een wereld op zich: ruige kliffen en uitgestrekte zandstranden.

Snowdonia National Park

Het Snowdonia National Park in Wales dankt zijn naam aan de hoogste bergtop in de regio: Mount Snowdon. Snowdon domineert, samen met een aantal toppen van bijna gelijke hoogte het centrale deel van Snowdonia. Snowdonia National Park is gelegen aan de westkust van Groot-Brittannië en beslaat 823 vierkante kilometer. Het is het leef- en werkgebied van meer dan 26.000 inwoners. Snowdonia is niet alleen het grootste nationale park in Wales met de hoogste berg in Engeland en Wales, het heeft ook het grootste natuurlijke meer in Wales. Ook vind je er pittoreske dorpjes zoals Betws-y-Coed , Llanwrst, Penmachno en Beddgelert. Het gebied is doordrenkt van cultuur en lokale geschiedenis. Meer dan de helft van de bevolking spreekt er nog het voor ons Nederlands onnavolgbare Welsh.

Snowdonia National Park

© Simone

Bezienswaardigheden Wales: Snowdonia

Snowdonia trekt duizenden bezoekers per jaar. Ze kunnen genieten van de adembenemende landschappen en de vele buitenactiviteiten die worden aangeboden zoals wandelen in Wales en genieten van de natuur. Het gebied wordt beheerd door de National Park Authority. Deze heeft als doel de natuurlijke schoonheid, het wildlife en het culturele erfgoed van het gebied te behouden en te verbeteren.

Wat te doen in Wales

Voor fotografen is het als het ware prijsschieten in Snowdonia. Op elke hoek is een prachtig meer of indrukwekkende bergtop te zien. Voor de liefhebber van outdoor activiteiten zijn er volop mogelijkheden. Houd je van de kust, dan is het nabijgelegen Anglesey een klein paradijsje. Zeker voor gezinnen met kinderen.

Uitzicht in Snowdonia

© Simone

Reis en verblijf in Snowdonia

In elk plaatsje zijn er genoeg verblijfsmogelijkheden, Van hotels en B&B’s tot vakantieparken. Met name de plekken Bets-y-Coed, Beddgelert en Llanberis bieden volop mogelijkheden. Ook voor een lekkere maaltijd in elke prijsklasse kun je daar terecht. Wat betreft reizen naar Noord-Wales: vliegen (Manchester Airport) in combinatie met een huurauto is goed te doen. Maar je kunt er ook prima met de eigen auto heen reizen. De boot Hoek van Holland-Harwich of Calais-Dover en een autorit westwaarts brengen je in Noord-Wales. Maarre… vergeet niet om links te rijden.

Prachtig uitzicht in Wales

© Simone

Ik zou zeggen: ga het zelf beleven, neem de boot naar Groot-Brittannië en geniet van de prachtige natuur van Noord-Wales. Wales is groen, Wales is imposant, Wales is kust, Wales is eindeloos! TIP: neem het treintje Mount Snowdon op en loop terug. Zo combineer je comfort met de mogelijkheid om de schitterende uitzichten echt te beleven.