EuropaSpanjeGran Canaria strand

Wil je zon, zee, strand en veel shop mogelijkheden? Lekker eten en een gemoedelijke lokale bevolking spreekt je ook aan? Dan is Gran Canaria voor jou de perfecte strandvakantie. Ook hier hangt een latin sfeertje en dat op slechts 4 tot 5 uur vliegen van Nederland en België.

Gran Canaria ligt tussen Tenerife en Fuertaventura en is 1 van de 6 Canarische Eilanden. Het weer op dit eiland is altijd goed, seizoenen zijn er wel maar de temperatuur is eigenlijk altijd boven 20 graden. Gran Canaria is circa 50 kilometer lang en 50 kilometer breed. De hoofdstad Las Palmas ligt uiterst noordelijk en hier landt ook je vliegtuig. Het toerisme concentreerde zich van oudsher vooral in de zuidelijk gelegen stadjes van het eiland.

Spaans is hier de voertaal en men kent een typische eigen uitspraak met een aantal Latijns-Amerikaanse woorden. Uiteraard kun je hier ook met Engels terecht en soms zelfs ook met Duits of Nederlands. De meeste hotels liggen in het zuiden en vanuit hier kun je veel leuke dagtochten maken. Het busnetwerk is goed en een buskaartje behoorlijk goedkoop. Taxi’s zijn ook een stuk goedkoper dan in Nederland.

Hier volgen een aantal bezienswaardigheden met insider-tips!

Hotels Gran Canaria | Playa del Ingles

Playa del Ingles herbergt de meeste hotels, veel hotelketens zijn hier van de partij. De stad bestaat grofweg uit hotels, cafés, restaurants en winkelcentra.

Maspalmas

Maspalomas is rustiger en kleiner dan buurstad Playa del ingles. De duinen (las dunas) van Maspalomas zijn wereldberoemd. Hou je van kameelrijden, ergens hier in de duinen kun je kameelrijden, check voor online tickets. De winkelgebieden zijn kleiner maar vaak wel nieuwer en van een wat betere kwaliteit dan in Playa del ingles. Cafes en restaurants zijn er wel maar minder dan in Playa. Insider tip: ga naar shopping mall Faro en bezoek daar eens de Moonlight bioscoop. Deze openluchtbioscoop kost 15 euro per persoon en is in OV -original version – (Engels) met Spaanse ondertiteling. De mogelijkheden om een hapje en een drankje te nuttigen tijdens de film zijn veelzijdig. Vergeet ook de markt San Fernando niet, deze wordt op woensdagochtend en zaterdagochtend gehouden. Het is een grote toeristenmarkt maar echt de moeite waard.

Puerto de Mogan – Gran Canaria

Sioux City nabij San Augustin

Dit is een Western Stadje waar vele cowboy films zijn opgenomen! Entree is 21.90 euro per persoon en er rijden gratis bussen heen en terug naar Playa del Ingles en Maspalomas. Je kan ook een taxi nemen, vanuit Maspalomas circa 8 euro. In Sioux City kun je een paar leuke (stunt) shows bekijken. Ook kun je deelnemen aan een BBQ (aanvullende kosten). Paardrijden (aanvullende kosten) is hier ook een optie.

Wat te doen in Maspalomas

Eén van de bezienswaardigheden in Maspalomas is een heel mooi en groot vogel dierenpark met een papegaaien show en een roofdieren show. Entree 30 euro. Indrukwekkend om dat allemaal te zien en het park is tevens zeer goed onderhouden. Uiteraard is er ook een leuke souvenirshop. Vanuit Playa del Ingles bus 45.

Aqualand in Maspalomas

Let op er zijn combi tickets te koop voor zowel de entree voor Palmitos Park als ook de entree voor Aqualand. Aqualand is een erg mooi en groot waterpark. Je treft veel ligbedden op mooie plekken in het park aan. Absoluut de moeite waard en erg verkoelend bij een warm zomerdagje.

© Graziella – Aqualand

Puerto de Mogan bezienswaardigheden

Puerto de Mogan wordt ook wel het Venetië van Gran Canaria genoemd. Op vrijdag is hier een leuke markt. Verder staat deze bekend om haar mooie vissers- en jachthaven. Je kunt hier ook met de Yellow Submarine de onderwaterwereld van Spanje bekijken. Deze mooie badplaats is bereikbaar met bus 32 of 33 vanuit Playa del Inglès en Maspalomas Puerto de Mogan. Verder is het weer in Puerto de Mogan en in heel Gran Canaria natuurlijk super mooi in de zomer, dus zeker een aanrader.

Las Palmas Gran Canaria vakantie

Las Palmas ligt in het Noorden en is best een grote stad. Alles in de stad ziet er redelijk tot keurig uit. Gelukkig zie je hier geen echte armoede. Als je vanuit Playa del Ingles of Maspalomas de bus neemt (een buskaartje vanaf hier kost per persoon tussen 5 en 7 euro, ligt eraan waar je opstapt)kun je diverse buslijnen nemen met  lijnnummer tussen 30 en 40. Je kunt in het oude centrum uitstappen of bij de haven (Santa Catalina). Santa Catalina is een uitgaans- en winkelwijk. Je vindt er een overdekte mall (beetje vergane glorie) maar als je verder de stad in loopt kom je van alles tegen. Het casino ligt hier, aan de haven is van alles te doen. Daarnaast ligt hier een groot filiaal van warenhuis El Corte Ingles. El Corte Ingles heeft hier twee panden, een voor interieurspullen en een filiaal voor kleding. Een kwartiertje lopen vanaf El Corte Ingles tref je shopping mall Las Arenas aan. Dit is best een grote mall, goed onderhouden en herbergt leuke restaurantjes.

Bekijk ook onze andere tips voor zon- en strandvakanties? Op Cyprus vindt je bijvoorbeeld een prachtige natuur en is het ook altijd lekker weer, en in Tenerife vindt je Latijns-Amerika in Europa. Wat is jouw mooiste zonvakantie?