BelgiëEuropaBrugge

Brugge is een knusse, romantische stad waar je heerlijk kunt slenteren door middeleeuwse straatjes en in een bootje vanaf het water de historische gebouwen kunt bewonderen. Een stad waar je je direct op je gemak voelt en waar de ontspanning je aderen instroomt zodra je begint te lopen. Niet hoogdravend, maar laagdrempelig en eenvoudig; en met een heleboel lekkernijen. Bourgondisch dus.

Genieten in België

Een stad waar je kunt genieten van heerlijk eten; wat dacht je van een Belgische wafel met chocola en fruit als tussendoortje, of dineren met een stoofpotje met boterzacht gegaard vlees en friet? Of doe eens avontuurlijk en kies voor zeevruchten zoals pikant gemarineerde alikruiken, die je met een speciaal speldje heelhuids uit de schelp moet pulken. Goed voor de lijn want het duurt even voor je dit onder de knie hebt.

Lekker eten moet natuurlijk vergezeld worden van een lekker drankje. En in België drink je dan een biertje. Keuze genoeg; van pils tot triple tot een fris witbiertje. Heb je aan een biertje bij het eten niet voldoende, dan kun je een bezoek brengen aan één van de twee bierbrouwerijen die de stad rijk is. En om op te warmen bij koud en onguur weer kun je in de Choco Jungle Bar terecht voor een bijzondere hot chocolate. Duik dan meteen ook het daarnaast gelegen Frietmuseum in om te ontdekken wat nu het geheim is van die Belgische frieten.

 

Wil je thuis nog kunnen nagenieten van de zoete lekkernijen, dan zijn er hier en daar in het centrum delicatessenwinkeltjes waar je chocola, marsepein en nougat kunt kopen. Wellicht prijzig, maar ook van een kwaliteit die we in Nederland niet gewend zijn!

Stad Brugge verkennen: per koets of boot

Ben je het lopen even zat en wil je de stad op een andere manier verkennen, dan kan dat op twee manieren: per koets of per boot. Ben je een paardenliefhebber dan kies je uiteraard voor de eerste. Op een drukke dag is het voor de koetsier wel een uitdaging om de drommen toeristen te ontwijken en toch vooruit te komen. Dat probleem heb je op het water niet. En heb je de goede kapitein te pakken, dan worden er de nodige grapjes aan de rondleiding toegevoegd. Zo werd bij onze vaart verteld dat men in Brugge gek is op de vele zwanen die bij het Minnewaterpark rondzwemmen. Draai je één van deze zwanen de nek om, dan staat daar volgens de kapitein een gevangenisstraf op van 5 jaar.

“Doe je hetzelfde bij je schoonmoeder dan is de straf slechts één week; omdat je te lang hebt gewacht.”

Brugge: perfect voor een weekendje weg

Voor een verblijf in Brugge heb je aan een weekend genoeg om het centrum op je duimpje te leren kennen. Ben je iemand die graag alle aanwezige musea, bierbrouwerijen etc. bezoekt, overweeg dan een dag of twee extra. En ga ook vooral buiten het hoogseizoen als je van een beetje rust houdt. Brugge is een populaire stad en het kleine centrum kan (bijvoorbeeld in een Paasweekend) aardig volgepakt raken met toeristen.

Kortom; Brugge is een stad om heerlijk een paar daagjes te ontspannen en te genieten!