AfrikaZuid-AfrikaZuid Afrika

Hi lieve reisliefhebber,

Het is al weer even geleden, maar het is een van de mooiste reizen die ik tot nu toe heb gemaakt. Daarom neem ik jullie graag mee naar Zuid Afrika. In augustus 2017 vertrok mijn vriend voor een half jaar naar dit prachtige land. Een bezoek aan hem en een rondreis door Zuid Afrika kon natuurlijk niet uitblijven. Na maanden van plannen, routes uitstippelen, de mooiste overnachtingen zoeken en heel erg uitkijken naar deze reis was het in december dan eindelijk zo ver. Op naar Schiphol met een (natuurlijk) veel te volle koffer, een gezonde dosis spanning en het vooruitzicht op een maand reizen door dit grote land. De reis verliep alles behalve relaxed. De eerste vlucht had vertraging waardoor mijn al heel erg krappe overstap in Nairobi nog krapper werd. Ik had precies 10 minuten om van het vliegtuig naar de andere kant van het vliegveld te rennen en me daar bezweet en hijgend tussen twee stevige mannen te proppen om de rest van de reis te vervolgen. Vervolgens was er een probleem met het vliegtuig waardoor we twee uur later vertrokken.

Mijn plakkerige shirt en verzuurde benen waren dus niet nodig geweest, top!

Na een reis van 15 uur was het dan eindelijk zover. Vanuit het vliegtuig kon ik Kaapstad al zien liggen. Zodra ik mijn koffer had was het haasten naar buiten om eindelijk mijn vriend weer om zijn nek te vliegen. Daarna begon onze autorit naar Blouberg, waar mijn vriend zijn appartement had. Wat een indrukken op dat eerste stuk door Kaapstad. Rij je het ene moment nog langs een kilometers lange krottenwijk, 5 minuten later zie je de mooiste baaien en de meest luxe villa’s en weer even later rij je in het centrum tussen westers uitziende gebouwen waar het verschil tussen rijk en arm iedere 20 meter te zien is. Het was totaal anders dan ik me had voorgesteld bij Zuid Afrika.

Zuid Afrika

© Daphne – Zuid Afrika

Uitzicht vanaf Lion’s Head

De eerste paar dagen zijn we in Kaapstad gebleven om deze ontzettend mooie stad te ontdekken. Hierbij kon het beklimmen van de Lions Head, een wandeling over de Tafelberg en een rit langs de mooiste stranden natuurlijk niet ontbreken. Een absolute must om te eten is Moyo. Dit restaurant heeft meerdere vestigingen waaronder Blouberg, Kirstenbosch en Durban. Het eten was ontzettend goed. Daarnaast wordt je hoofd traditioneel beschilderd en is er goede muziek. Voor een goede smoothie of lunch moet je bij Kauai wezen. Wij bleven terugkomen voor de meest lekkere dingen. Na een paar dagen Kaapstad was het tijd voor onze rondreis. Te beginnen met de Gardenroute.

Lion's Head Zuid Afrika

© Daphne – Lion’s Head Zuid Afrika

De Gardenroute, van Kaapstad naar Port Elizabeth

De weg naar Oudtshoorn

Vanuit Kaapstad rijden we s’ ochtends vroeg naar Kaap de Goede Hoop, een natuurreservaat onderin Zuid Afrika. Hier vind je het meest zuidwesterlijke punt van Afrika en prachtige natuur met meerdere wandelroutes. In 40 minuten loop je naar Cape Point. Vanaf hier heb je een grandioos uitzicht op de kliffen en de eindeloos lijkende zee. Ook heb je hier een vuurtoren, waar je naar toe kan lopen via steile paadjes omhoog. Heb je geen zin om te lopen, dan gaat er ook een treintje die je in een paar minuten naar boven brengt. Je kunt trouwens ook met de auto tot aan de parkeerplaats van Cape Point rijden, dat bespaard je een wandeling van 40 minuten maar ontneemt ook een aantal hele mooie uitzichtpunten en het spotten van dieren. Dit laatste is ook echt een attractie bij Kaap de Goede Hoop. Loop een stukje en je hebt een grote kans bavianen tegen te komen. Pas goed op je spullen want ze zijn brutaal! Daarnaast vind je hier ook struisvogels, bontebokken, elandantilopen en hartebeesten.

Vanuit Kaap de Goede Hoop rijden we naar Boulders Beach om pinguïns te spotten. Een echte toeristische attractie maar o zo leuk. Het is een ontzettend mooi strand waar je gewoon kan zwemmen en zonnen tussen de pinguïns. De foto’s van deze plek zijn net ansichtkaarten.

Hiernee reed Daphne door naar Hermanus. Benieuwd naar de rest van het verhaal? Lees over een paar dagen het vervolg. Waar denk jij dat Daphne verder naartoe is gereden?