EuropaNederland

Nou ja, lijstje … eerder lijst, en ik vrees dat die reislijst nooit korter zal worden, wat voor een deel komt door het feit dat ik een bestemming niet per se van mijn lijst afstreep, als ik er geweest ben. Sommige plekken geven mij een gevoel van thuis-zijn, en als ik er weg ga, mis ik het onmiddellijk. De rest van de lijst weet ik telkens weer te vullen met nieuwe bestemmingen, die ik vind door te praten, te lezen en te luisteren.

Dan nu (een fragment van een momentopname van) mijn lijst:

1.Japan

2.Benagil, Portugal

3.Den Haag

Mijn moeder en ik zijn al talloze keren naar Den Haag geweest. Het begon ooit toen een vriendin van mijn moeder haar huis ter beschikking stelde in de zomervakantie, zodat wij er even tussenuit konden. Die keer hebben we dingen gedaan die we nog steeds tijdens elk tripje doen: we zijn uit eten gegaan bij Flavor’s, hebben een boek gekocht bij de Paagman en hebben op een stuk stil strand gelopen (Wat en waar dat is? Dat is toch veel leuker om zelf te ontdekken?).

Als mijn moeder voorstelt om in een vakantie (of zomaar) een weekendje naar Den Haag te gaan, hoef ik geen moment te twijfelen. Dat staat mijn tas in een mum van tijd klaar. Nieuwe favorieten zijn Bubble Tea drinken en winkelen in de binnenstad, naar het Kunstmuseum gaan en vanaf de hoogste verdieping van het hotel, de stad bewonderen.

 

4.Versailles

5.Disneyland Florida

6.Mongolië

Beetje vreemd? Dat is het ook wel. Mongolië is nou niet echt een populaire bestemming, anders dan bijvoorbeeld China, Japan en Zuid-Korea, die in dezelfde regio liggen. Voor een deel zal de impopulariteit van Mongolië komen door de kaalheid van het land. Een groot deel is slechts vlakte met boerderijen. Er is één grote stad, de hoofdstad Ulaanbaatar. Hier woont een derde van de bevolking. Het klinkt niet als een heel spannend land om heen te gaan en er wordt ook maar weinig over gesproken en geschreven op reisblogs, in gidsen en op booking websites. Juist deze relatieve onbekendheid trekt mij aan. Ik wil weleens zien hoe het eraan toe gaat in dit vreemde land, waar je zo weinig over hoort. Misschien ga ik er heen en kom ik erachter dat er inderdaad niks te zoeken valt.

Misschien vind ik een nieuwe thuis … het valt niet te zeggen, zoals met zoveel bestemmingen.

 

 

7.Slovenië

8.Caïro

9.Duitsland

10.Mont Ventoux

Waarom specifiek deze berg? Ik moet eerlijk zeggen: het kan ook een van de andere belangrijke Tour de France-bergen zijn. Maar dit is toevallig de berg, die ik op mijn dertiende gezien heb. Ik hoorde en zag dat er mensen waren die de berg opfietsten en dat wilde ik ook wel eens proberen, als er ik er oud en getraind genoeg voor was, dan. Nu is het meer een vaag idee. Sinds mijn dertiende ben ik erachter gekomen dat er veel meer training voor nodig is dan dat ik er tot nu in gestopt heb.

Maar ik heb het nog niet van mijn lijst geschrapt – je weet immers maar nooit!

 

Zoals ik aan het begin al zei, dit is slechts een fragment van een momentopname. Misschien verzin ik, zodra dit stuk op de blog staat, wel een nieuwe plek waar ik graag heen wil. Daarnaast is de lijst ook zeker niet compleet!

 

Met een beetje geluk wordt het reizen snel weer mogelijk. Misschien dat mijn lijst dan toch weer íets korter wordt.

 

Opnieuw kunnen en mogen reizen … iets om naar uit te kijken! Heb jij ook een reislijstje zoals Roos? Deel jouw lijstje en je favoriete bestemmingen met onze lezers en stuur ons een gastblog of neem contact met ons op om gastblogger te worden bij Ik wil Reizen.