BelizeMidden-AmerikaBelize ontspanning

Vorige week kon je lezen over het eten en drinken op het prachtige eiland Belize, dat ligt in Midden Amerika. Deze week kijken we naar de bezienswaardigheden. Welke activiteiten kun je doen op het eiland? Waar kun je ontspannen en bijkomen van de drukte? Daarnaast geef ik je een paar handige tips.

Bezienswaardigheden Belize

Activiteiten

Er zijn genoeg dingen in Caye Caulker die je kunt doen. Er zijn een aantal bijzondere activiteiten die je kunt doen, maar je moet er rekening mee houden dat deze wel wat kosten. Een van deze activiteiten is met een vliegtuigje over de Blue Hole vliegen. Tijdens deze vlucht vlieg je over ’s werelds grootste gat in de oceaanbodem, dat op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat. De vlucht duurt in totaal 1 uur en 15 minuten, is beschikbaar voor maximaal 5 personen en kost ongeveer 250 euro per persoon. Tijdens de vlucht zie je verschillende eilanden, het rif, een gestrand schip, de prachtige blauwe zee en natuurlijk als hoogtepunt de Blue Hole. 

Belize ontspanningSnorkelen

Een andere activiteit die ik aanbeveel is het snorkelen. Er zijn verschillende bedrijven op het eiland die dit aanbieden en je kunt ze vinden langs de hoofdstraat aan het water. Ik zou aanbevelen om zelf te kijken welk bedrijf het beste bij je past, aangezien er meerdere opties beschikbaar zijn. Zo zijn er sunset tours, snorkel tours en ook tourtjes die een hele lading aan zelfgemaakte rum mee brengen (die trouwens erg lekker is). Je zal vanuit de haven van Caye Caulker vertrekken met een bootje en ongeveer 30 minuten varen naar een goede snorkelplek. Hier kan je snorkelen met zeekoeien, roggen, schildpadden, bijzondere vissen en koraalriffen. De meeste tours zijn inclusief lunch, drinken en snorkeluitrusting. 

Snorkelen met zeekoeien, roggen, schildpadden en nog veel meer!

Ontspanning

Bij die echte island vibes hoort natuurlijk de ontspanning. Er zijn zoveel mogelijkheden op Caye Caulker om te ontspannen, dat het moeilijk is om er maar een paar te kiezen. Ik zal de plekken beschrijven waar ik het het leukste heb gehad.  Een van deze plekken is KOKO King Beach. Je kunt een kaartje kopen voor ongeveer 5 euro bij de haven en dan word je met een bootje naar een eilandje gebracht. Ik zou aanbevelen om hier een bedje te huren, want dit hebben wij niet gedaan. De bedjes kosten ongeveer 25 euro per dag, maar zijn het helemaal waard. Wij hadden alleen aan handdoekje neergelegd en dat was niet bepaald comfortabel. Bij alle bedjes wordt er service verleend voor drankjes en hapjes, maar je kan ook in het restaurant plaatsnemen. Het restaurant is in het water gebouwd en biedt simpele gerechten zoals nachos en frietjes. In Het water ligt er een net waar je op kunt liggen, er zijn banden beschikbaar waar je in kunt drijven en er zijn schommels boven het water. Daarnaast wordt er de hele dag leuke muziek gedraaid en hangt er een ontspannen sfeer.

De split

En andere plek waar je kunt genieten, is bij de split. Het is een echte aanrader om bij zonsondergang hier te zitten met een cocktail en te genieten van het uitzicht. Het terras ligt aan het water, waardoor je de zon in de zee ziet zakken. Daarnaast word je vergezeld door de pelikanen die op zoek zijn naar vis.

Er zijn op de split verschillende barretje waar je iets kunt drinken. Alle barretjes hebben hetzelfde geweldige uitzicht.

Tips vakantie naar Belize

Het is goed om te onthouden dat je het water uit de kraan niet kunt drinken in Belize. Je kunt bij de receptie van de meeste hotels vragen om een jerrycan water waar je je fles uit kunt vullen. Dit kost je ongeveer 5 euro per dag, maar is goedkoper dan de flessen water in de supermarkten die geïmporteerd moeten worden.

Er is in de hoofdstraat een kleine shelter opgezet om de straathonden op te vangen. Je kunt hier langsgaan om de eigenaar vrijwillig te helpen met het voeden, uitlaten en verzorgen van de dieren. Het asiel is opgezet om de dieren te verzorgen totdat ze klaar zijn om geadopteerd te worden. Je kunt deze honden dus ook adopteren, maar daar hangt wel een prijskaartje aan.