Jordanië, het land van kruisvaarders, Lawrence of Arabia, Bijbelse verhalen en van de stad Petra, één van de zeven wereldwonderen. Officieel heet het land “het Hasjemitisch Koninkrijk Jordanië”. Gelegen in het Midden-Oosten, grenst Jordanië aan Israël in het oosten en aan Syrië in het noorden. De andere twee buurlanden zijn Irak en Saoedi-Arabië. De hoofdstad van Jordanië is Amman.

Jordanië is het ideale land voor een roadtrip. De reiziger vindt hier een unieke combinatie van cultuur en natuur, overgoten met een aparte Arabische sfeer. Jordanië, dat is ook een schatkamer aan antieke ruïnes van de Romeinen tot de Byzantijnen en de kruisvaarders. Roze, witte en blauwe moskeeën kleuren het landschap. Tussen de olijfgaarden en pistachebomen liggen kleine, charmante dorpjes waar de tijd lijkt stil te staan. Op een dromedaris door de prachtige Wadi Rum woestijn of wandel- en fietstochten in de hooglanden maar ook duiken, snorkelen en zeilen aan de kust, het behoort allemaal tot de mogelijkheden in dit land. Met 300 dagen zon per jaar, zandstranden, koraalriffen, luxe hotels en kuuroorden met spaprogramma’s is Jordanië ook de perfecte bestemming voor een gevarieerde reis. En wie droomt er niet van om ooit in de Dode Zee te drijven?

Om het met de woorden van Lawrence of Arabia te zeggen: “Bevangen door ontzag hulde onze minuscule karavaan zich in een doodse stilte, beschaamd om eigen nietigheid tegenover zoiets overweldigends … Alleen in kinderdromen zijn landschappen zo stil en weids.”

Heb jij ook een reis door Jordanië gemaakt? Laat het ons weten en schrijf een gastblog voor onze lezers! Is je reislust geprikkeld na het lezen van deze blogs en wil je meer informatie over Jordanië? Dat kan! Stel je vragen via contact voor meer tips en weetjes.

LAATSTE REIZEN DOOR JORDANIË

Jordanië ꘡ fascinerend land in het Midden-Oosten

De grootste en meest bijzondere reis die ik heb gemaakt was naar Jordanië. Ik heb tijdens die reis dan ook een dagboek bijgehouden waar ik elke dag met veel plezier in geschreven heb over alle prachtige ervaringen. Van buiten slapen, kameel rijden en eten uit de grond zien komen in de rode woestijn Wadi Rum,…